Wix.com’s privatlivspolitik

Sidst opdateret: 1. juli, 2020

Velkommen til Wix.com’s privatlivspolitik!

1. Vi beder dig læse vores privatlivspolitik godt igennem!

Hos Wix.com værner vi meget om vores besøgendes og brugeres privatliv. Derfor har vi i denne privatlivspolitik (”privatlivspolitik”) beskrevet, hvordan vi hos Wix.com Ltd. og vores tilknyttede selskaber verden over (”Wix”, ”vi”, ”vores” eller ”os”) indsamler, bruger og deler dine personoplysninger og samtidig vil vi gerne forklare dig, hvilke rettigheder du har i forhold til dine personoplysninger.

Privatlivspolitikken er gældende for alle Wix’s brugere, herunder ikke-registrerede brugere, registrerede brugere og plus-brugere (samlet kaldet ”brugere”, ”du” eller ”din”) samt for alle Wix’s tjenester, herunder vores hjemmesider (inklusive www.wix.com og underdomæner, ”hjemmesiden”), webapplikationer (”Wix apps”), mobilapplikationer (”mobilapps”) og relaterede tjenester (samlet kaldet ”tjenesterne”). Det er hverken hensigten med privatlivspolitikken at tilsidesætte de betingelser, der måtte være i en aftale, du har med os eller eventuelle rettigheder, som du måtte have i forhold til andre gældende privatlivsregler.

Sørg for at læse vores politik, inden du tilgår eller bruger vores tjenester og vær sikker på, at du forstår, hvordan vi behandler dine personoplysninger.  Hvis du har læst og forstået vores privatlivspolitik, men ikke kan erklære dig enig i måden, vi gør det på, skal du omgående afbryde din brug af vores tjenester og forlade platformen.  Hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedr. privatlivspolitikken, bedes du kontakte os på privacy@wix.com.

#ItsThatEasy

I politikken beskriver vi vores praksis omkring behandling af personoplysninger. Vi fortæller, hvilke oplysninger, vi indsamler om vores brugere, hvad vi gør med dem, hvordan vi deler dem og hvilke rettigheder, du har i denne forbindelse.

Når du tilgår eller bruger vores tjenester, bekræfter du, at du har læst privatlivspolitikken.

2. Hvilke personoplysninger indsamler vi?
2.1. Brugeroplysninger:

Før vi kan tilbyde dig vores tjenester, skal vi indsamle personoplysninger om en identificeret eller identificérbar fysisk person (”personoplysninger”). Vi indsamler de oplysninger, du udleverer til os, når du bruger vores tjenester såvel som fra andre kilder. Her er de typer personoplysninger, vi indsamler om dig:

  1. Oplysninger, som du udleverer til os: Når du registrerer dig som bruger af vores tjenester og/eller registrerer domænenavne, bruger vores tjenester og/eller når du kontakter os direkte via en hvilken som helst kommunikationskanal (f.eks. Wix’s support eller e-mail), giver du os oplysninger såsom navn, e-mailadresse, telefonnr., betalingsoplysninger (for brugere med betalingstjenester), personoplysninger, som du nævner i din kommunikation med os og personoplysninger oplyst på indscannede ID-papirer (f.eks. ID-kort, kørekort, pas eller officielle firmaregistreringspapirer).   

  2. Oplysninger vi indsamler, når du bruger vores tjenester: Når du besøger, downloader og/eller bruger vores tjenester, kan vi indsamle oplysninger om besøgendes og brugeres samlede brug af platformen som f.eks. browsing- og klikhistorik på tjenesterne, heat maps og scroll-aktivitet, ikke-identificérbare personoplysninger om den besøgendes eller brugerens enhed, operativsystemer, internet browser, skærmopløsning, sprog og tastaturindstillinger, internetudbyder, referencesider/udgangssider, dato/tid osv.

  3. Oplysninger vi indsamler fra andre kilder: Vi kan modtage personoplysninger om dig fra tredjepartskilder som f.eks. i) vagttjenester, tjenester der arbejder med at afsløre og forebygge svindel og eventuelt assisterer os med at screene brugere, der kan sættes i forbindelse med svindel, ii) sociale medieplatforme. Vi kan også modtage personoplysninger fra tjenester, hvor du logger ind via dine sociale medier (f.eks. dit brugernavn eller andre profiloplysninger) og i nogle tilfælde indsamler vi personoplysninger fra firmaer, der arbejder med lead-generering, så vi kan forbedre vores tjenester, iii) reklamebureauer og markedsføringspartnere med henblik på at observere, styre og måle vores reklamekampagner.

#ItsThatEasy

Vi indsamler personoplysninger med det formål at kunne tilbyde vores tjenester.

Personoplysningerne kommer fra dig, når du besøger eller bruger vores tjenester, fra automatisk indsamling samt fra andre kilder.

2.2. Brugere af brugeres personoplysninger:

Vi kan også alene for og på vegne af vores brugere (se afsnit 6 nedenfor) indsamle personoplysninger om besøgende og brugere på vores brugeres hjemmesider eller brugere af deres tjenester (brugeres brugere).

3. Hvordan bruger vi dine personoplysninger?

Vi bruger dine personoplysninger til følgende formål:

  1. for at kunne tilbyde vores tjenester;

  2. for at kunne videreudvikle, tilpasse, udvide og forbedre vores tjenester på baggrund af vores brugeres fælles og personlige præferencer, erfaringer og udfordringer;

  3. for løbende at kunne tilbyde kundeservice og teknisk support til vores brugere;

  4. for at kunne kontakte vores brugere med generelle eller individuelle servicerelaterede meddelelser og salgsfremstød (se afsnit 8 nedenfor);

  5. for at kunne opdatere, udvide og analysere vores viden og identificere nye kunder;

  6. for at kunne facilitere, sponsorere og tilbyde konkurrencer, events og salgsfremstød, fastlægge deltagernes berettigelse, føre tilsyn med processen, kontakte vindere og uddele præmier;

  7. for at kunne skabe repræsentative statistiske data og andre repræsentative og/eller udledte personoplysninger, som vi eller vores forretningspartnere kan benytte til at tilbyde og forbedre vores respektive tjenester;

  8. for at kunne tilbyde dig professionel hjælp, når du beder om det;

  9. for at kunne forbedre vores datasikkerhed og muligheder for forebyggelse af svindel; og

  10. for at kunne overholde gældende lovgivning og regler.

Vi bruger dine personoplysninger til formålene som beskrevet i afsnit 3, hvor:

  1. vores brug af dine personoplysninger er nødvendig for opfyldelsen af en aftale med dig eller for at træffe foranstaltninger med henblik på at kunne indgå en aftale med dig (f.eks. at kunne tilbyde dig en hjemmesidebygger eller at kunne tilbyde dig kundesupport og teknisk hjælp);

  2. vores brug af dine personoplysninger er nødvendig for, at vi kan overholde de relevante juridiske eller myndighedsbestemte forpligtelser, vi måtte have; eller

  3. vores brug af dine personoplysninger er nødvendig, for at vi kan understøtte berettigede forretningsmæssige formål (f.eks. for at kunne identificere tekniske problemer og dermed vedligeholde og forbedre vores tjenester og Wix’s effektivitet) under den forudsætning, at oplysningerne bruges på en måde, som er hensigtsmæssig, og hvor der tages hensyn til dine privatlivsrettigheder.

#ItsThatEasy

Vi bruger de personoplysninger, vi indsamler om dig, til at kunne tilbyde dig vores tjenester og gøre dem bedre og mere sikre.

Vi indsamler og bruger også personoplysninger med henblik på at kunne kontakte vores brugere og for at kunne overholde den lovgivning, vi er underlagt.

 
4. ​Sådan deler vi dine personoplysninger

Vi kan dele dine personoplysninger med andre tjenesteudbydere eller andre (eller tillade dem adgang til oplysningerne) på følgende måder og i følgende tilfælde:

Tredjepartstjenester: Wix samarbejder med en række udvalgte tjenesteudbydere, hvis tjenester og løsninger supplerer, muliggør og forbedrer vores egne tjenester. Tjenesterne omfatter hosting og samplacering af servere, levering af kommunikation og indhold (såkaldte CDN-tjenester), data- og cybersikkerhedstjenester, fakturerings- og betalingstjenester, domæneudbydere, tjenester vedr. forebyggelse og afsløring af svindel, webanalysetjenester, e-maildistribution og overvågningstjenester, sessionsregistrering og fjernadgangstjenester, måling af effekt, dataoptimerings- og markedsføringstjenester, indholdsudbydere samt vores juridiske og økonomiske rådgivere (“tredjepartstjeneste(r)”).

Wix kan dele følgende kategorier af personoplysninger med tredjepartstjenester, såfremt det tjener et forretningsformål:

  • Identificerende oplysninger, herunder navn, alias, adresse, entydigt ID, online identificerende oplysninger, IP-adresse, e-mailadresse, kontonavn eller andre identificerende oplysninger.

  • Kommercielle personoplysninger, herunder personoplysninger omhandlende købte, erhvervede eller overvejede produkter eller tjenester.

Som beskrevet i principperne i Privacy Shield-ordningen er Wix ansvarlig for behandling af de personoplysninger, vi modtager og efterfølgende overfører til en tredjepart under Privacy Shield-ordningen. Wix er særligt ansvarlig og hæfter i henhold til Privacy Shield-principperne, såfremt en tredjepartstjeneste på egne vegne behandler personoplysningerne på en måde, som ikke er i overensstemmelse med principperne, medmindre Wix kan godtgøre, at de ikke er ansvarlige for den hændelse, der gav anledning til skaden.

4.1.

#ItsThatEasy

Vi kan dele personoplysninger fra vores brugere og brugeres brugere med forskellige tredjeparter, herunder visse tjenesteudbydere og retshåndhævende myndigheder.

Personoplysninger deles alene i overensstemmelse med bestemmelserne i denne privatlivspolitik.

Håndhævelse af loven, juridiske begæringer og forpligtelser: Wix kan med hjemmel i en retslig anmodning som f.eks. en stævning, et søgsmål, en ransagningskendelse eller retskendelse eller med hjemmel i anden gældende lovgivning og uden pligt til at oplyse dig derom videregive eller på anden måde tillade adgang til dine personoplysninger, hvis vi efter bedste evne og i god tro skønner, at loven pålægger os at gøre dette.

4.2.

Beskyttelse af rettigheder og sikkerhed: Wix kan uden pligt til at oplyse dig derom dele dine personoplysninger med andre, hvis vi efter bedste evne og i god tro skønner, at dette vil hjælpe til at beskytte Wix’s rettigheder samt sikkerheden i forhold til vores ejendom og medarbejdere, vores brugere, eventuelle brugeres brugere eller offentligheden generelt.

4.3.

Funktioner til sociale medier og indrammede sider: Vores tjenester omfatter visse funktioner til sociale medier, widgets og single-sign-on-funktioner såsom ”Opret forbindelse til Facebook”, ”Log på Google” og knapperne ”Synes godt om” eller ”Del” eller andre interaktive miniprogrammer (”funktioner til sociale medier”). Disse funktioner til sociale medier kan indsamle visse personoplysninger såsom din IP-adresse eller information om, hvilken side du besøger på vores hjemmeside og dernæst sætte en cookie for at sikre, at funktionen virker korrekt. Funktioner til sociale medier hostes enten af en tredjepart eller direkte på vores tjenester. Din interaktion med disse tredjeparters funktioner til sociale medier reguleres af deres regelsæt og ikke vores.

Derudover giver vores tjenester dig mulighed for at dele dine personoplysninger direkte med andre tredjeparter, f.eks. via sideindramningsteknikker til at sende indhold til og fra tredjepartsudbydere eller andre parter uden at forstyrre opsætningen af vores hjemmeside og tjenester (”rammer”). Vær opmærksom på, at hvis du vælger at interagere eller dele personoplysninger ved hjælp af sådanne rammer, videregiver du dine oplysninger til disse parter og ikke til os og en sådan interaktion reguleres af deres regelsæt og ikke vores.

4.4.

App Market-udviklere: Som en del af vores App Market-program tillader vi tredjepartsudviklere (”tredjepartsudviklere”) at udvikle og tilbyde deres apps via Wix App Market (”tredjepartsapps”) i samarbejde med Wix.

Alle tredjepartsudviklere er underlagt aftalen Wix App Market – Aftale om partnerprogrammer, som bl.a. indeholder restriktioner i forhold til adgang, deling og brug af de personoplysninger, som du og/eller brugeres brugere deler med dem eller os (se Brugervilkår for Wix App Market).

Vi opfordrer dig til at læse de privatlivspolitikker, der hører til de enkelte tredjeparts-apps og kontakte tredjepartsudviklerne, hvis du har brug for mere information, før du beslutter, om du ønsker at installere og bruge deres tredjeparts-app. Wix har ingen indflydelse på eller ansvar for tredjepartsudviklernes handlinger og retningslinjer, og når du bruger en tredjeparts-app, sker det på eget ansvar.

Det er alene dit ansvar at underrette brugeres brugere om indsamling, behandling og brug af deres personoplysninger samt at informere dem om, at deres oplysninger deles med og behandles af Wix på dine vegne.

4.5.

Wix’s datterselskaber og tilknyttede selskaber: Vi kan dele dine personoplysninger internt i vores koncern, såfremt det tjener formålene beskrevet i denne privatlivspolitik. Eksempelvis kan vi, når vi faciliterer og stiller vores tjenester til rådighed for dig (og brugeres brugere), dele dine personoplysninger med Wix.com Inc., som er vores datterselskab i USA.

Når vi deler personoplysninger fra Wix’s datterselskaber og tilknyttede selskaber i Europa og Schweiz med Wix’s amerikanske datterselskaber, så sker det i overensstemmelse med de rammer, der er opstillet for privatlivspolitik imellem henholdsvis EU-USA og Schweiz-USA under Privacy Shield-ordningen.

4.6.

I tilfælde af ændringer i koncernledelsen: Såfremt der sker ændringer i koncernledelsen hos Wix eller nogle af Wix’s tilknyttede selskaber, f.eks. i tilfælde af fusion, opkøb eller overtagelse af hovedparten af selskabets aktiver, kan dine personoplysninger blive delt med de implicerede parter.

4.7.

Efter nærmere anvisning fra dig: Wix kan også efter nærmere anvisning fra dig eller med din udtrykte accept dele dine personoplysninger med tredjeparter af andre årsager.

4.8.

5. Hvor gemmer vi dine personoplysninger?

Personoplysninger tilhørende vores brugere og brugeres brugere kan gemmes i datacentre i USA, Irland, Sydkorea, Taiwan og Israel. Vi kan i nødvendigt omfang, eller såfremt det er lovpligtigt, benytte os af andre retssystemer for at muliggøre levering af vores tjenester (se forklaring nedenfor).

Wix.com Ltd. har hjemsted i Israel, som lever op til EU-kommissionens krav til beskyttelse af personoplysninger for personer, der bor i et EU-medlemsland.

Wix’s associerede selskaber og tredjepartsudbydere, som opbevarer eller behandler dine personoplysninger på vegne af Wix, er kontraktligt forpligtet til at sørge for at beskytte og sikre disse oplysninger i overensstemmelse med branchens standarder og uagtet andre mindre forpligtende krav, som kan forekomme i deres respektive retssystemer. 

5.1.

#ItsThatEasy

Vi kan selv eller i samarbejde med vores tilknyttede selskaber og tjenesteudbydere opbevare og behandle personoplysninger i USA, Europa, Israel eller andre embedsområder.

Indhold af privatlivsordningen Privacy Shield mellem henholdsvis EU-USA og Schweiz-USA: Wix deltager i og garanterer overholdelse af Privacy Shield-ordningen indgået mellem EU og USA samt mellem Schweiz og USA. I tillid til Privacy Shield-ordningens rammer forpligter Wix sig til at gøre ordningens principper gældende for alle de personoplysninger, som Wix modtager fra EU, EU's medlemslande samt Schweiz.  På USA's handelsministeriums hjemmeside kan du læse mere om Privacy Shield-ordningen, klik her.

Wix er ansvarlig for behandling af de personoplysninger, Wix modtager inden for rammerne af Privacy Shield-ordningen samt for efterfølgende at videregive oplysningerne til en tredjepart, der handler som agent eller på dennes vegne. Wix overholder alle Privacy Shield-principper vedr. videregivelse af personoplysninger fra EU, herunder bestemmelserne vedr. hæftelse i forbindelse med videregivelse.

I forhold til personoplysninger, som er modtaget eller videregivet i medfør af Privacy Shield-ordningen, er Wix underlagt den amerikanske handelskommissions (FTC) håndhævelse af myndighedsbestemmelserne. Wix kan i visse situationer blive bedt om at fremlægge personoplysninger, hvis der f.eks. er tale om en retslig anmodning fra offentlige myndigheder eller hvis det er påkrævet af hensyn til rigets sikkerhed eller håndhævelse af loven. Wix vil i så fald fremlægge de relevante oplysninger, hvor det er tilladt inden for rammerne af lokal databeskyttelseslovgivning.

Hvis du har spørgsmål vedr. privatlivsrettigheder og brug af dine personoplysninger, som du ikke har fundet svar på her, kan du gratis kontakte vores løsningssamarbejdspartner i USA på https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.  

Under visse betingelser, som er nærmere beskrevet her Privacy Shield website, kan du påberåbe dig tvangsmægling, når alle andre løsningsmuligheder er udtømte.

På anmodning kan Wix oplyse dig om, hvorvidt vi opbevarer personoplysninger om dig. Du kan tilgå, rette eller anmode om sletning af dine personoplysninger ved at følge den engelsksprogede vejledning i disse artikler fra vores Help Center: “Find oplysninger om Wix-konto” eller “Permanent sletning af din Wix-konto”. Vi svarer på din henvendelse inden for rimelig tid eller inden for den tid, der måtte være fastsat ved lokal lov.

Bemærk, at permanent sletning af din Wix-konto betyder, at du sletter alle dine personoplysninger fra Wix’s database. Når du er færdig med processen, kan du ikke længere bruge vores tjenester, din konto og al tilknyttet data slettes permanent og Wix vil ikke på et senere tidspunkt kunne genoprette din konto eller hente dine personoplysninger. Hvis du på et senere tidspunkt kontakter Wix Support, vil systemet ikke genkende din konto og vores supportmedarbejdere vil ikke kunne lokalisere den slettede konto.

5.2.

Wix’s dataopbevaringspartnere er kontraktligt forpligtet til at sørge for at beskytte og sikre dine oplysninger.

Wix tiltræder bl.a. Privacy Shield-ordningen mellem EU-USA og Schweiz-USA, så vi bedre kan beskytte og sikre vores brugeres privatliv.

Forpligtelser i forhold til dataplacering: Hvis du bor i et område med særlige forpligtelser i forbindelse med ”dataplacering” eller ”dataresidens” (hvor det f.eks. er et krav, at personoplysninger tilhørende områdets borgere skal forblive inden for retskredsens geografiske grænser) og vi bliver gjort opmærksom herpå, så vil vi, hvis vi er juridisk forpligtet dertil, opbevare dine personoplysninger inden for disse geografiske grænser.

Du accepterer, at vi stadig må fortsætte med at indsamle, opbevare og bruge dine personoplysninger andre steder, herunder i USA, som forklaret ovenfor.

5.3.

Visse steder kræves det, at vi opbevarer borgernes personoplysninger lokalt.

Vi må gerne indsamle, behandle, gemme og bruge sådanne personoplysninger andre steder, herunder i USA.

 
6. Personoplysninger tilhørende brugernes brugere

Wix kan alene på vores brugeres vegne og efter deres skøn indsamle, gemme og behandle visse personoplysninger tilhørende brugernes brugere (”Oplysninger om brugernes brugere”). Hver enkelt bruger kan f.eks. importere deres e-mailkontakter fra en tredjepartstjeneste såsom Gmail eller på anden måde indsamle og håndtere kontakter via deres brugerhjemmeside. Sådanne kontakter gemmes hos Wix på brugerens vegne.

I denne forbindelse fungerer Wix som ”databehandler” og ikke ”dataansvarlig” (begge udtryk er defineret i EU’s databeskyttelsesforordning (”GDPR”)) i forhold til personoplysninger tilhørende brugernes brugere. 

Brugere, som administrerer og driver sådanne brugerhjemmesider fungerer som ”dataansvarlig” i forhold til personoplysninger tilhørende brugernes brugere og er ansvarlige for overholdelse af alle love og regler, som måtte gælde for indsamling og administration af sådanne personoplysninger tilhørende brugernes brugere, herunder al privatlivs- og databeskyttelseslovgivning for alle relevante områder.

Du bærer ansvaret for sikkerheden, integriteten og den godkendte brug af personoplysninger tilhørende brugernes brugere. Du er endvidere ansvarlig for indhentning af samtykke, tilladelser og tilsikring af den registreredes eventuelle rettigheder og udstedelse af rimelige varsler i forbindelse med indsamling og brug af sådanne personoplysninger.

Wix har ikke mulighed for at yde juridisk bistand til brugere vedr. brugernes brugere, men vi anbefaler, at alle brugere offentliggør og sørger for hele tiden at have utvetydige og fyldestgørende privatlivspolitikker på deres hjemmesider, som er i overensstemmelse med gældende lovgivning og at alle brugernes brugere læser disse privatlivspolitikker og sikrer, at de forstår, og i det omfang loven kræver det, samtykker. 

Hvis du ønsker yderligere information om, hvordan Wix håndterer personoplysninger tilhørende brugernes brugere (hvilket kan være relevant i forhold til frister du giver eller samtykker du modtager fra brugeres brugere), kan du læse mere i afsnit 4, 12 og 13.

Læs følgende, hvis du er besøgende, bruger eller kunde hos nogen af vores brugere: Wix har ingen direkte forbindelse til brugernes brugere, hvis personoplysninger vi behandler. Hvis du er besøgende, bruger eller kunde hos nogen af vores brugere og har spørgsmål vedr. dine personoplysninger, bedes du kontakte disse brugere direkte. Hvis du f.eks. ønsker at anmode om adgang til, gerne vil rette, tilføje eller slette unøjagtige personoplysninger, som Wix behandler på vegne af Wix's brugere, bedes du rette din henvendelse til den relevante bruger (som i forhold til disse oplysninger fungerer som ”dataansvarlig”). Hvis Wix’s brugere anmoder Wix om at fjerne personoplysninger tilhørende brugere, svarer vi normalt på sådanne henvendelser inden for en rimelig tid efter en bekræftelse heraf og i overensstemmelse med gældende lovgivning (f.eks. 30 dage i henhold til GDPR). Medmindre vi bliver bedt om andet af vores bruger, opbevarer vi personoplysningerne tilhørende brugerens bruger i en periode som beskrevet i afsnit 12 nedenfor.

#ItsThatEasy

Wix har lov til at indsamle og behandle personoplysninger om brugernes brugere.

Vi gør det alene på vores brugeres vegne og efter deres skøn.

Vores brugere er alene ansvarlige for personoplysninger tilhørende brugeres brugere, herunder for lovligheden, sikkerheden og integriteten i forhold til oplysningerne.

Wix har ingen direkte forbindelse til brugernes brugere. Hvis du er en brugers bruger, bedes du kontakte ejeren af Wix-siden direkte.

 
7. Brug af cookies og andre tredjepartsteknologier

Vi og vores tredjepartsudbydere bruger cookies og andre lignende teknologier (”cookies”) for at kunne tilbyde vores tjenester og sikre funktionen heraf, for at kunne analysere vores arbejde og markedsføringsaktiviteter og for at gøre din oplevelse til en personlig oplevelse.

Du kan læse mere om, hvordan vi gør og hvordan du selv kan styre, hvordan du bruger dem i vores cookie-politik.

Bemærk, at vi ikke ændrer adfærd, hvis vi får en ”Do Not Track”-anmodning fra HTTP-headeren i en browser eller mobilapp. Dog tillader de fleste browsere, at man selv kan bestemme, hvilke cookies, man vil acceptere og viser, hvordan man fjerner dem. De fleste browsere kan indstilles til at fortælle dig, hvis der optræder cookies. Man kan også vælge at blokere cookies på sin browser.

#ItsThatEasy

Vi og visse tredjepartstjenester bruger muligvis cookies og lignende tracking-teknologier i vores tjenester.

Disse teknologier anvendes mest af hensyn til stabilitet, sikkerhed, funktionalitet, performance samt til markedsføring.

 
8. Kommunikation fra Wix

#ItsThatEasy

8.1. Markedsføring fra Wix:

Vi kan bruge dine personoplysninger til at sende markedsføringsindhold til dig via e-mail, sms, notifikationer på vores platform, opringning og andre former for kommunikation fra Wix eller vores samarbejdspartnere (som handler på vegne af Wix) via disse kanaler.

Hvis du ikke ønsker at modtage markedsføringsindhold eller opringninger, kan du til enhver tid give Wix besked herom eller følge vejledningen til, hvordan du bliver slettet fra listen eller siger ”nej tak”. Vejledningen finder du i den markedsføringskommunikation, du modtager fra os.

Vi kan sende markedsføringsindhold til dig.
Du kan nemt fravælge at modtage markedsføringsindhold ved at kontakte os eller selv framelde det.

Vi kan også sende meddelelser og indhold til dig vedr. vores tjenester eller fakturering. Du har ikke mulighed for at fravælge denne type meddelelser.

8.2. Meddelelser vedr. tjenester og fakturering:

Wix kan også kontakte dig med vigtige oplysninger om vores tjenester eller din brug heraf.

Vi kan f.eks. sende dig en besked (via en af de tilgængelige kanaler), hvis én af vores tjenester er midlertidigt ude af drift pga. vedligehold; svar på en supporthenvendelse eller e-mail, påmindelse eller advarsel om forestående eller forsinkede betalinger for vores aktuelle eller forestående abonnementer; klager vedr. misbrug på din hjemmeside eller vi kan give dig besked om større ændringer i vores tjenester.

Det er vigtigt, at du altid kan modtage sådanne meddelelser. Det er årsagen til, at du ikke kan fravælge at modtage meddelelser vedr. tjenester og fakturering, medmindre du ikke længere er Wix-bruger (hvilket er tilfældet, hvis du deaktiverer din konto).

 
9. Dine rettigheder i forhold til dine personoplysninger

Det er vigtigt for Wix, at du bestemmer over dine egne personoplysninger. I medfør af den privatlivslovgivning, der gælder verden over, træffer Wix de nødvendige foranstaltninger, der skal sikre, at du kan få adgang til, få kopi af, opdatere, tilføje, slette eller begrænse brugen af dine personoplysninger.

Før du udfylder din anmodning, vil vi gerne bede om lidt yderligere oplysninger, så vi kan bekræfte din identitet og sørge for en sikker proces. Vi forbeholder os retten til at opkræve et gebyr, såfremt der er lovhjemmel dertil (hvis din anmodning f.eks. er ubegrundet eller overflødig).

Du har ret til at klage til din lokale datatilsynsmyndighed (men vi anbefaler naturligvis, at du kontakter os først).

Hvis du er Wix-bruger og du ønsker at modtage en kopi af, få adgang til og/eller ønsker at anmode os om at rette i dine personoplysninger, som er gemt hos os (enten dine eller dine brugeres brugere) eller hvis du ønsker at anmode om en liste over hvilke af dine personoplysninger, vi videregiver til tredjeparter med henblik på direkte markedsføring, så bedes du følge vejledningen, som du finder i disse artikler fra vores Help Center: “Find oplysninger om din Wix-konto” eller “Permanent sletning af din Wix-konto”. Du kan også sende din anmodning til Wix.com, 40 Namal Tel Aviv St., Tel Aviv 6350671, Israel. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme din anmodning så hurtigt som muligt (medmindre vi har brug for yderligere information fra dig, for at kunne hjælpe dig) under hensyntagen til juridiske og tilladelsesrelaterede overvejelser.

Bemærk, at permanent sletning af din Wix-konto betyder, at du sletter alle dine personoplysninger fra Wix’s database. Når du er færdig med processen, kan du ikke længere bruge vores tjenester; din konto og al tilknyttet data slettes permanent og Wix vil ikke på et senere tidspunkt kunne genoprette din konto eller hente dine personoplysninger. Hvis du på et senere tidspunkt kontakter Wix Support, vil systemet ikke genkende din konto og vores supportmedarbejdere vil ikke kunne lokalisere den slettede konto.

#ItsThatEasy

Du kan anmode om adgang til, kopi, opdatering, tilføjelse, sletning eller begrænsning af dine personoplysninger, som er gemt hos os. Alt du skal gøre, er at sende os en e-mail eller udfylde vores GDPR-formular. Du kan også rette og/eller opdatere dine personoplysninger på din egen konto eller i dine hjemmesideindstillinger.  Du kan slette dine personoplysninger ved at slette hele din konto. Vi svarer på din henvendelse inden for en rimelig tid.

 
10. Ekstra information til borgere bosiddende i Californien

Hvis du er bosiddende i Californien og benytter vores tjenester, har du med hjemmel i Californiens privatlivslovgivning (”CCPA”) ret til at anmode om adgang til og sletning af dine personoplysninger.

Se afsnit 9 ovenfor, hvor du kan læse mere om din ret til at anmode om adgang til og sletning af personoplysninger. Du har til enhver tid ret til at udøve dine rettigheder i henhold til denne bestemmelse. 

I medfør af Californiens privatlivslovgivning skal det her fastslås, at Wix ikke sælger personoplysninger til tredjeparter.  

Som oplyst i afsnit 6 ovenfor kan Wix alene på vores brugeres vegne og efter deres skøn indsamle, gemme og behandle visse personoplysninger tilhørende brugernes brugere.  I denne forbindelse fungerer Wix som ”tjenesteudbyder” og ikke ”virksomheden” (begge udtryk er defineret i CCPA). Wix sælger ikke og har ingen intentioner om at sælge dine kunders (brugeres brugere) personoplysninger.

Brugere af tjenesterne, som er bosiddende i Californien og under 18 år kan anmode om og opnå fjernelse af det indhold, de har slået op, ved at sende os en engelsksproget e-mail på privacy@wix.com.  Alle anmodninger skal være mærket ”California Removal Request” i e-mailens emnelinje. Alle anmodninger skal indeholde en beskrivelse af det indhold, du ønsker at få fjernet samt tilstrækkelig information til, at vi har mulighed for at lokalisere indholdet. Vi tager ikke imod anmodninger via almindelig post, telefon eller fax. Vi er ikke ansvarlige for anmodninger, der ikke er mærket eller sendt korrekt og hvis du ikke har givet os tilstrækkeligt med oplysninger, er det ikke sikkert, at vi vil være i stand til at besvare din anmodning. Bemærk, at din anmodning ikke er nogen garanti for fuldstændig fjernelse af det relevante indhold; f.eks. kan indhold, som du har slået op blive offentliggjort eller anvendt af en anden bruger eller tredjepart.

#ItsThatEasy

Borgere, der er bosiddende i Californien, kan benytte deres ret til at få adgang til og slette deres personoplysninger. Hvis du ønsker at benytte dig af denne ret, kan du (i) udfylde vores online formular, (ii) sende en e-mail til os.

 
11. Spørgsmål og klager

Hvis du har spørgsmål eller mangler oplysninger om, hvordan vi indsamler, bruger og videregiver privatoplysninger eller hvis du mener, at vi ikke har overholdt denne privatlivspolitik eller anden gældende databeskyttelseslovgivning, bedes du kontakte os. Du kan finde vores kontaktoplysninger på sidste side i dette dokument.

Vores datatilsynsafdeling vil undersøge din klage og tage stilling til, om et brud på reglerne har fundet sted og i så fald hvad konsekvensen skal være. Vi tager alle klager om brud på privatlivsregler alvorligt og vil gøre vores absolut bedste for at besvare din henvendelse så hurtigt som muligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.  

Du har til enhver tid mulighed for at klage til din lokale datatilsynsmyndighed. Vi anbefaler dog, at du kontakter os først, så vi kan forsøge at finde en løsning.

#ItsThatEasy

Du kan til enhver tid klage til din lokale datatilsynsmyndighed. Kontakt os gerne først, så vi kan finde en løsning.

 
12. Opbevaring af personoplysninger

Som beskrevet i denne privatlivspolitik må vi opbevare dine personoplysninger (samt personoplysninger tilhørende brugeres brugere) lige så længe som din brugerkonto er aktiv eller så længe som det i øvrigt er nødvendigt, for at vi kan stille vores tjenester til rådighed for dig.

Vi kan fortsætte med at opbevare dine personoplysninger, efter du har deaktiveret din brugerkonto og/eller ophører med at bruge en hvilken som helst tjeneste i den grad, det for os er nødvendigt i opfyldelsen af vores juridiske forpligtelser, løsning af konflikter i forhold til vores brugere eller deres brugeres brugere, forebyggelse af svindel og misbrug, opfyldelse af vores aftale og/eller beskyttelse af vores rimelige interesser.

Vi sørger for altid at have en opdateret dataopbevaringspolitik, som finder anvendelse på de personoplysninger, vi tager vare på. 

#ItsThatEasy

Vi kan opbevare dine personoplysninger lige så længe, din konto er aktiv og længere end det efter behov (f.eks. hvis vi er juridisk forpligtet til at opbevare dem i længere tid eller har behov for det, for at kunne beskytte vores interesser).

 
13. Sikkerhed

Wix har implementeret en række sikkerhedsforanstaltninger, som er udformet med henblik på beskyttelse af de personoplysninger, du deler med os, herunder fysiske, elektroniske og procedurerelaterede foranstaltninger. Vi tilbyder bl.a. HTTPS-sikker adgang til de fleste områder på vores tjenester; overførslen af følsomme betalingsoplysninger (såsom kreditkortnr.) via vores dertil udformede betalingsformularer er beskyttet af en branchestandardiseret SSL/TLS-krypteret forbindelse og vi fornyer jævnligt vores PCI DSS-certificering, som er en standard for informationssikkerhed. Vi overvåger også løbende vores systemer for mulige sårbarheder og angreb og vi søger hele tiden nye veje og tredjepartstjenester, for fortsat at kunne forbedre sikkerheden på vores tjenester og beskytte vores besøgendes og brugeres privatliv.

Uanset hvilke foranstaltninger vi træffer hos Wix, kan vi ikke garantere fuldstændig beskyttelse og sikkerhed i forhold til dine personoplysninger, personoplysninger tilhørende brugeres brugere eller anden information, som du uploader, offentliggør eller på anden måde deler med Wix eller andre. Vi opfordrer dig til at anvende et stærkt password på din brugerkonto og din hjemmeside og undgå at dele følsomme personoplysninger med os eller andre, hvis du mener, at videregivelse af oplysningerne kan være til stor eller uoprettelig skade for dig.

Idet visse områder af vores tjenester er mindre sikre end andre (f.eks. hvis du lader din supporthenvendelse til os være ”offentlig” og ikke ”privat” eller hvis en browser-søgning fører dig til en ikke-SSL-side) og fordi e-mail og Instant Messaging ikke betragtes som sikre kommunikationsformer, beder vi om og opfordrer til, at du ikke deler personoplysninger på nogen af disse områder eller via nogen af disse kanaler.

Hvis du har spørgsmål vedr. sikkerheden på vores tjenester, er du velkommen til at kontakte os på privacy@wix.com.

#ItsThatEasy

Hos Wix værner vi om vores kunders personoplysninger og vi gør alt, hvad der står i vores magt, for at beskytte dem. 

Vi kan dog ikke garantere fuldstændig beskyttelse. Vi opfordrer dig til at være forsigtig, bruge et stærkt password på din konto og undgå at dele følsomme oplysninger, som ved videregivelse kan være til stor skade for dig.

 
14. Tredjepartshjemmesider

På vores tjenester kan der være links til andre hjemmesider eller tjenester. Vi er ikke ansvarlige for, hvordan man håndterer personoplysninger på sådanne andre hjemmesider og tjenester. Vi opfordrer dig til at være opmærksom, når du forlader vores tjenester og huske at læse privatlivserklæringerne på de hjemmesider og tjenester, du besøger, før du deler dine personoplysninger. Denne privatlivspolitik finder ikke anvendelse på de sider og tjenester, der linkes til.

#ItsThatEasy

På vores tjenester kan der være links til andre hjemmesider eller tjenester.

 
15. Job hos Wix

Wix opfordrer alle kvalificerede ansøgere til at søge de ledige stillinger, der slås op på https://www.wix.com/jobs/home. Send dine kontaktoplysninger og CV (“ansøgers oplysninger”) ved at benytte den relevante ansøgningsformular på vores hjemmeside eller via vores andre kommunikationskanaler.

Vi ved, at diskretion og beskyttelse af privatlivets fred er vigtig for vores ansøgere, derfor gør vi alt, hvad der står i vores magt, for at beskytte alle ansøgeres oplysninger og udelukkende bruge dem internt i forbindelse med rekruttering (vi bruger oplysningerne til at identificere ansøgere, evaluere deres ansøgninger, træffe ansættelsesbeslutninger og kontakte ansøgere via telefon eller på skrift).

Bemærk, at Wix ikke opbevarer ansøgers indsendte oplysninger længere end to år, efter den ledige stilling er blevet besat eller lukket ned. Det gør vi med det formål, at vi kan genoverveje ansøgere til andre stillinger og muligheder hos Wix, at vi kan bruge ansøgers oplysninger som reference ved fremtidige ansøgninger fra samme person og hvis ansøgeren ansættes samt til andre medarbejder- eller forretningsrelaterede formål i forbindelse med ansøgerens arbejde hos Wix.

Hvis du ved en tidligere lejlighed har sendt dine oplysninger til Wix og nu ønsker at få adgang til oplysningerne, opdatere eller slette dem fra Wix’s systemer, bedes du kontakte os på jobs@wix.com.

#ItsThatEasy

Vi modtager meget gerne kontaktoplysninger og CV fra kvalificerede ansøgere til vores ledige stillinger.

Vi bruger alene disse personoplysninger internt i forbindelse med rekruttering, ansættelse og til forretningsformål.

 
16. Offentlige fora og brugerindhold

På vores tjenester er der bl.a. adgang til åbne blogs, onlinefællesskaber og supportfora. Vær opmærksom på, at personoplysninger, som deles på sådanne områder, kan læses, indsamles og bruges af andre, som tilgår dem. Hvis du gerne vil anmode om fjernelse af dine personoplysninger fra vores blogs, fællesskaber eller fora, kan du kontakte os på: privacy@wix.com. Der kan være enkelte tilfælde, hvor det ikke er muligt for os at fjerne dine personoplysninger fra sådanne områder. Hvis du f.eks. bruger en tredjepartsapp til at poste en kommentar (f.eks. via Facebooks sociale plugin-app), mens du er logget ind på din profil hos denne tredjepart, og du ønsker at få fjernet de personoplysninger, du har postet på den pågældende platform, skal du logge ind på denne app eller kontakte appens udbyder.

I alle tilfælde fraråder vi at poste nogen form for personoplysninger (på nogen måde), som du ikke ønsker offentliggjort.

Hvis du uploader noget brugerindhold på din brugerkonto og/eller slår det op på din egen hjemmeside eller på anden måde oplyser det i forbindelse med brug af nogen af vores tjenester, så sker det for egen risiko.

Vi har iværksat de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, for at kunne beskytte dine personoplysninger.  Men vi kan ikke kontrollere andre brugeres eller personers handlinger, når disse brugere eller personer har adgang til dit brugerindhold og vi er ikke ansvarlige for omgåelse af private indstillinger eller sikkerhedsforanstaltninger, som du eller vi har etableret i forbindelse med din brugerhjemmeside (herunder f.eks. password-beskyttede områder på din brugerhjemmeside). Du accepterer, at selv efter, at vi eller du har fjernet indhold, er der en risiko for, at kopier af brugerindhold fortsat kan ses i gemte eller arkiverede sider eller hvis en tredjepart (herunder brugeres brugere) har kopieret eller gemt sådant brugerindhold. Vi skal understrege, at vi fraråder at uploade eller poste ting, som du ikke ønsker offentliggjort.

#ItsThatEasy

Undgå at poste personoplysninger på nogen af de offentligt tilgængelige områder af vores tjenester eller din egen hjemmeside, hvis du ikke ønsker, det skal kunne ses offentligt.

 
17. Opdateringer og fortolkning

Vi opdaterer denne privatlivspolitik så ofte, som gældende lovgivning foreskriver det, samt når vi foretager ændringer i vores praksis for indsamling, brug og opbevaring af personoplysninger. Hvis vi foretager ændringer, som vi betragter som ”væsentlige” (efter vores eget bedste skøn), gør vi dig opmærksom herpå (via en af de i afsnit 15.3 i Brugsvilkår nævnte metoder) før ændringen træder i kraft. I forhold til opdatering af privatlivspolitikken gør vi dig i medfør af gældende lovgivning opmærksom herpå, beder om dit samtykke og/eller træffer andre nødvendige foranstaltninger. Vi opfordrer dig til jævnligt at besøge denne side og holde dig underrettet om opdateringer i håndteringen af vores privatlivspolitik. Medmindre andet er angivet, finder vores nyeste privatlivspolitik anvendelse på alle de oplysninger, vi måtte have om dig og brugeres brugere i forhold til vores hjemmeside, Wix apps, mobilapps og andre tjenester.

Enhver overskrift, billedtekst eller underoverskrift i dette dokument samt enhver forklaring eller ethvert resumé i forklaringskolonnen #SåNemtErDet til højre, er alene ment som en ekstra service og definerer eller forklarer på ingen måde noget afsnit eller dele deraf og har således ingen juridisk bindende virkning.

Privatlivspolitikken er forfattet på engelsk og kan være oversat til andre sprog. Du kan se de andre tilgængelige sprogversioner ved at ændre sprogindstillingerne på din Wix-hjemmeside. Hvis en oversat (ikke engelsk) version af denne privatlivspolitik på nogen måde er i strid med den engelske version, skal bestemmelserne i den engelske version have forrang for den oversatte version.

#ItsThatEasy

Der kan til enhver tid ske ændringer i denne politik. Hvis vi foretager ændringer, gør vi dig naturligvis opmærksom på det, ligesom loven siger, vi skal.

Teksten i den venstre kolonne har juridisk bindende virkning (denne kolonne er ment som forklaring)

De oversatte (ikke engelske) versioner af disse betingelser er blot ment som en hjælp til dig.

18. Kontakt os

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med denne privatlivspolitik eller ønsker at udøve nogen af dine rettigheder som beskrevet i afsnit 9 eller 10, bedes du læse disse afsnit eller kontakte vores datatilsynsafdeling på privacy@wix.com. Vi skal efter bedste evne behandle enhver henvendelse vedrørende brugen af dine personoplysninger i overensstemmelse med bestemmelserne i denne privatlivspolitik.

Du kan også kontakte os på adressen:

  • 40 Namal Tel Aviv St., Tel Aviv, Israel; eller 

  • 500 Terry A. Francois Boulevard, 6th Floor, San Francisco, CA, 94158.

Hvis det drejer sig om GDPR (artikel 27), har du mulighed for at kontakte vores EU-repræsentant hos Wix Online Platforms Limited på adressen: 1 Grant’s Row, Dublin 2 D02HX96, Ireland.

#ItsThatEasy

Har du spørgsmål eller forslag? Vi vil rigtig gerne høre dem!